Afstuderen bij WeCruite? Marita neemt je mee!

Introductie
Hi! Mijn naam is Marita Brouwer en ik ben 24 jaar, ik woon in Leeuwarden, maar ik ben geboren en getogen op het mooie Waddeneiland Ameland. Momenteel ben ik vierdejaars Human Resource Management student op NHL Stenden Hogeschool te Leeuwarden en zit ik in mijn afstudeerfase, in juli hoop ik mijn diploma in ontvangst te nemen. Naast studeren ben ik werkzaam in de hotellerie als receptionist en ondersteun ik het management. Mijn ambitie ligt echter in het HR-vak, deze ambitie heb ik ontwikkeld tijdens mijn tussenjaar. Het te hulp schieten van collega’s die niet wisten waar hun rechten lagen als werknemer en het opleiden van personeel trok enorm mijn aandacht. Vanuit deze gedachten ben ik dan ook in 2018 begonnen met mijn Hbo-opleiding HRM begonnen. In mijn vrije tijd ga ik graag een drankje doen met vrienden en fitness ik met regelmaat.

Hoe ben ik bij WeCruite terecht gekomen?
Op LinkedIn had ik mijn kopregel aangepast met als tekst dat ik opzoek was naar een HRM afstudeerstage per februari 2022. Toevallig had ik kort daarna een LinkedIn bericht geplaatst en Johan heeft hier middels een privé bericht op gereageerd. Op deze manier ben ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met Johan, de klik had ik gelijk en ik was enorm enthousiast over WeCruite. Met name de manier van benadering, het aanspreken en de informele sfeer waar ik gewoon mezelf kon zijn zorgde ervoor dat ik hier gelijk wilde stagelopen!

Wat verwacht ik van mijn stageperiode bij WeCruite?
Ik verwacht dat ik de komende periode enorm veel ga leren op het gebied van werving en selectie, arbeidsbemiddeling en detachering. Hiernaast verwacht ik ook veel te leren over het accountancy vak, dit is voor mij momenteel nog helemaal nieuw. Door mee te kijken en te luisteren met collega’s verwacht ik dat mijn gesprekstechnieken zich gaan ontwikkelen, maar ook mijn overige schriftelijke communicatie vaardigheden. Naast het meewerken ga ik mij richten op mijn afstudeeronderzoek met als onderwerp Employer Branding, ik hoop tot een goed onderzoeksresultaat te komen met mooie adviezen voor WeCruite in de toekomst!

Hoe denk ik over het algemeen over het werk?
Ik zie recruitment als een tak binnen HR waar vaak te simpel over wordt gedacht. Bij het recruitment vak komt veel meer kijken dan de meeste mensen denken. Ik zie het als een HR tak waar je, je enorm kan ontwikkelen op alle gebieden van communicatie, de soft skills maar ook strategisch heeft dit vak enorm veel te bieden. Zelf ben ik een sociale, vlotte dame en niet bang om het gesprek aan te gaan, hiernaast lijkt het mij erg mooi om mensen te begeleiden naar (nieuw) vast werk. Zelf ben ik behulpzaam en ik haal er voldoening uit als mensen werkgeluk ervaren, helemaal als ik hier een stukje aan heb bij mogen dragen.

Vorig bericht
Werken bij WeCruite? Mark neemt je mee!
Volgend bericht
RA, RV, RC, RO, RE…R-wie? Wij nemen je mee!

Andere bekeken ook

Menu