Beetje vreemd, maar wel lekker!

Ja, dit is mijn zoon! Nee, misschien niet zijn meest charmante foto. Uitstekend getimed, dat dan weer wel. Mijn zoon is nu een goede 5 maanden oud en hij begint met kleine hapjes. Hapjes banaan gingen er in,  mango was fantastisch om te proeven. Alle eerste hapjes waren spannend. Ontdekken wat dit nou weer voor smaak is. Hilarisch!
Deze foto is gemaakt met zijn tweede hapje wortel, gepureerd natuurlijk. Bij de eerste hap trok hij nog een ‘gekker’ gezicht, hij wist niet wat hem overkwam. Bij de tweede hap keek hij dus zoals op de foto. De derde hap werd de smaak al beter en vanaf de vierde hap was wortel helemaal het einde. Hij moest even wennen. Natuurlijk worden er op dat soort momenten veel foto’s genomen en toen ik de foto’s even later bekeek dwaalden mijn gedachten af zoals dat wel vaker gebeurt.

Beetje vreemd, maar wel lekker

Noem het vergezocht, maar ik ben iemand die nogal creatief kan zijn en in gedachten gemakkelijk dingen kan inbeelden.
Wij verlenen natuurlijk werving en selectie binnen de financiële sector, richten ons op detacheren en op het bemiddelen van interimmers en naar mijn mening zijn we daar van meerwaarde. Naar mijn mening zou je starters vrij gemakkelijk zelf kunnen vinden. Op basis van de inventarisatie van de wensen van een klant en een inventarisatie van een kandidaat, een goede, duurzame match maken. Wat mensen vaak niet weten is dat wij een enorme database hebben met daarin ruim 10.000 mensen die werkzaam zijn binnen de financiële sector.
Om tot die duurzame match te komen moet je mensen op maat benaderen, want het doorsturen van vacatureteksten naar grote aantallen is zeker niet onze werkwijze. Je ziet echter bij de groep die medior of senior is, in gedachten wel eens het onwennige gezicht wat mijn zoon had bij zijn eerste hapjes wortel.

Wat moet ik hier nu mee?”. Ik beeld het mij helemaal in. “Weer zo’n bericht!”. Een aanname van mij, maar het zal vast en zeker gebeuren. Benadert worden voor een nieuwe baan. Als ik eens benadert wordt voor een andere baan, dan ben ik altijd nieuwsgierig, maar trek ik in sommige gevallen ook zeker zo’n zuur gezicht als mijn zoon nadat ik het bericht gelezen heb.
Ik heb er geen zin in en laat een reactie even 1-2 dagen op zich wachten. Ik reageer wel altijd en bekijk ook altijd de website. Wat voor verhaal zit er verder achter? Krijg ik een persoonlijk bericht? Zit het bericht verder netjes in elkaar? Reageren heeft wel zin ook al ben je niet geïnteresseerd. Je weet nooit hoe het ooit weer op je pad komt, of het op termijn wel je interesse kan hebben, in wat voor hoedanigheid je de persoon van het bericht op termijn weer tegen komt. Ik heb natuurlijk een gekleurde mening, want een reactie krijgen is fijn ook al is er geen interesse. Als je zwemt in de berichten waar je (onpersoonlijk) benadert wordt voor een functie, dan kan je in een rustig tempo op een nette, korte manier reageren.

Zuur kijken na een bericht, eigenlijk is het ook best gek. Het gaat er echter om dat je functies voorgeschoteld krijgt die wél bij je zouden kunnen passen.

Wij slaan ook wel eens de plank mis. Dan schatten we op basis van een eerder gesprek de wensen anders in dan de kandidaat de toekomst voor ogen heeft. Kan gebeuren, maar dat moet niet te vaak. Het gaat er om dat je de meerwaarde ziet, want die is er zeker wel. Stel nou dat je een bericht krijgt met een vacature. Deze vacature sluit niet aan op je wensen, maar je bent wel passief op zoek naar wat anders. Je zou niet kunnen reageren, je kan reageren dat de geschetste vacature niet iets is wat bij je aansluit, maar je kan ook reageren met wat je wél zoekt. In dit stadium gaat het er namelijk om dat je in de toekomst een vacature toegestuurd krijgt waarbij je niet meer zuur gaat kijken of gaat zuchten. Dit kan je zelf dus sturen.

Wellicht ben jij passief werkzoekend, maar wij hebben veel passieve vacatures. Deze staan in veel gevallen nergens online.

Bij mijn zoon werd het elk hapje beter en bij de laatste hap baalde hij dat het op was. Als je geen tijd hebt voor een kennismaking, wel op zoek bent naar een passende vacature maar je moe wordt van de mismatch van toegezonden vacatures dan kan je beslissen om niet meer of kortaf te reageren.
Wat je ook kan doen is door het zure (worteltje) appeltje heen bijten en gerichte feedback geven. Leerzaam voor jou, leerzaam voor ons!

Vorig bericht
Hoe WeCruite werkt? Ellen Potiek neemt je mee!
Volgend bericht
Hoe werken wij? Ilona neemt je mee.

Andere bekeken ook

Menu