Een opleiding volgen op kosten van de zaak. Is dat wel zo’n goed idee?

In mijn werk als recruiter bij WeCruite kom ik het ontzettend vaak tegen: Kandidaten die op kosten van de zaak een opleiding volgen op dure universiteiten en opleidingsinstanties. In eerste instantie lijkt dat goed geregeld en zeer aantrekkelijk. Een werkgever die investeert in haar personeel door opleidingen aan te bieden en tevreden medewerkers die zichzelf verder ontwikkelen. Een win-win situatie voor beide partijen.

Nu gaat helaas voor niets de zon op en dat geldt ook voor het studeren op kosten van de zaak. Vaak ben je als medewerker gebonden aan een studieregeling, die je werkgever heeft opgesteld. In de basis zien die studieregelingen er hetzelfde uit en los je de studiekosten af naarmate je langer voor de organisatie werkzaam bent. Logisch, want je werkgever is geen liefdadigheidsinstelling en wil natuurlijk ook resultaat zien van de kennis die jij als medewerker (hebt) vergaard. Vaak moet je ongeveer 4 jaar bij de werkgever blijven werken om je studieschuld volledig af te lossen en juist hierin schuilt een groot gevaar!

Het wordt gecompliceerd op het moment dat je de organisatie wilt verlaten, omdat je bijvoorbeeld het werkgeluk bent verloren. Je wilt overstappen naar een andere werkgever. Indien deze nieuwe werkgever de studieschuld niet over wil nemen, moet je de schuld zelf afbetalen. De studieschulden kunnen vaak oplopen tot duizenden euro’s en kunnen je in dat geval behoorlijke financiële problemen bezorgen. Er hangt een financiële strop om je nek en je moet je er in dit geval van bewust zijn dat deze je behoorlijk in de weg kan zitten.

Ook als je vanuit de accountancy sector de overstap wilt maken naar het bedrijfsleven, is het niet gebruikelijk dat je studieschuld door de nieuwe werkgever wordt overgenomen. Ook in deze situatie betekent dat dat je deze schuld zelf moet betalen. De last van een studieschuld kan dus behoorlijk in de weg staan. Het kan zijn dat je noodgedwongen nog een aantal jaar voor je huidige werkgever moet blijven werken totdat de schuld is afgelost. Heb je gedachten om ooit de overstap te maken naar een andere sector? Bedenk dan goed of je zelf de kosten voor de studie kunt dragen en of het wel een goed idee is om deze studie te gaan volgen.

Het volgen van een opleiding van de zaak is dus niet altijd een goed idee. Het is noodzakelijk dat je beseft wat de consequenties van deze keuze zijn. Het is belangrijk dat je ervan overtuigd bent dat je nog een aantal jaar voor deze werkgever blijft werken. Daarnaast moet je er zeker van zijn dat je nog een aantal jaar in dezelfde sector actief blijft en of de studie past bij je lange termijn ambitie. Nu kun je natuurlijk nooit helemaal zeker weten of je lang voor de werkgever blijft werken. Er kan namelijk altijd iets gebeuren waardoor je de organisatie vroegtijdig wilt verlaten. Denk bijvoorbeeld aan het vertrek van een aantal leuke collega’s of de komst van een nieuwe manager waar je geen klik mee hebt. In dat geval moet je de studieschuld zelf kunnen betalen.

Mocht je op voorhand twijfels hebben over één van deze zaken, dan zou ik me in ieder geval heel goed afvragen of het wel een goed idee is dat je werkgever de studie betaalt!

Vorig bericht
9 tips voor het sollicitatiegesprek!
Volgend bericht
Carrièredilemma’s | Heeft de interimmer de toekomst?

Andere bekeken ook

Menu