Focus op de lange termijn. Is dat mogelijk?

Het zijn vandaag de dag moeilijke tijden met het Corona virus dat de wereld in zijn greep houdt. We werken waar het kan vanuit huis en wij zien dat er door werknemers en werkgevers wisselend gereageerd wordt op het virus.

Wij zien dat een aantal van onze opdrachtgevers wervingsprocedures stopzetten en later weer op willen pakken als de crisis is bezworen. Het maakt in deze situatie niet uit of de kandidaat in vergevorderd stadium zit of voor het eerst op gesprek komt als deze beslissing eenmaal is genomen. Een lastige kwestie, want je wilt talent niet laten lopen, maar je denkt ook aan gezondheidsrisico’s, financiële risico’s en uiteraard praktische zaken zoals inwerken en begeleiding. Een afweging waar wij alle begrip voor op kunnen brengen.

Wij denken zelf vooral in oplossingen. Kunnen we de startdatum opschuiven? Kunnen we een gesprek over een aantal weken in gaan plannen? Kunnen we digitaal iets bewerkstelligen? Voor wat betreft de kandidaten begrijpen wij dat zij in sommige gevallen even kiezen voor zekerheid en stabiliteit. De situatie is al lastig genoeg en dan beland je mogelijk ook nog eens in een nieuwe baan. Onbekende mensen, nieuwe systemen, andere manier van werken. Het vindt zijn route wel, maar het is fijner om je hier aan te wagen als de economie verder stabiel is.

Toch willen wij werkgevers, waar het kan, oproepen om focus te houden op de lange termijn en vooral ook te denken in oplossingen om toch met elkaar in gesprek te blijven. Een relatie tussen potentiële werknemer en potentiële werkgever verbreken met een korte mededeling is niet handig. Wees subtiel, denk in mogelijkheden en probeer de lange termijn voor ogen te houden. Kandidaten die nu juist een procedure aangaan zijn de medewerkers die intrinsiek gemotiveerd zijn om over te stappen.

Natuurlijk begrijpen wij dat de Corona-crisis iedereen zal raken. De crisis zal uiteindelijk tijdelijk zijn en wij zijn van mening dat jullie nieuwe talenten dan meer dan nodig zullen hebben, want de Corona-crisis zal de schaarste op de arbeidsmarkt niet oplossen. Blijf daarom gesprekken voeren met kandidaten. De technologie van tegenwoordig maakt dat mogelijk! Op deze manier speelt u voor de bal met het oog op de toekomst.

Vorig bericht
Vertel ik mijn huidige werkgever dat ik aan het solliciteren ben?
Volgend bericht
Hoe WeCruite werkt? Ellen Potiek neemt je mee!

Andere bekeken ook

Menu