Hoe werken wij? Ilona neemt je mee.

Overstappen ten tijde van de Coronacrisis. Ga er maar aan staan! Een dappere beslissing, die Ilona toch genomen heeft. Op 1 mei jl. is ze bij Countus Zwolle in dienst getreden als salarisadministrateur. Vorige week bezochten wij haar om te vragen hoe het met haar gaat en tot op heden bevalt het haar erg goed!

Het eerste contact en het vervolg…
Het voelt alweer een eeuwigheid geleden dat Ilona en ik elkaar voor de eerste keer spraken. Ilona moet dan ook even nadenken op de vraag hoe ze door mij werd benadert en hoe dat op haar over kwam. Ze geeft antwoord: ‘Volgens mij was dit via LinkedIn en wat ik me er van kan herinneren was het contact prettig, informeel en laagdrempelig’.

De gespreksgeschiedenis op LinkedIn leert ons dat het eerste contact op 24 juli 2019 werd gelegd. Het is dan ook best bijzonder dat het bijna een jaar heeft geduurd voor Ilona haar nieuwe baan heeft gevonden. Hier gingen dan ook meerdere gesprekken aan vooraf, verspreid over een periode van ongeveer 8 maanden.

Ilona: ‘Helaas, verliep de eerste procedure een beetje teleurstellend. Ondanks twee goede gesprekken kwamen ze er bij de opdrachtgever achter dat er toch geen ruimte bleek te zijn voor iemand met mijn achtergrond en ervaring. Ik kon er zelf niets aan doen, want er was een duidelijke klik’.

In de tweede procedure koos onze opdrachtgever voor een andere kandidaat met kennis van de specifieke sector. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar gelukkig was het bij de derde procedure wel raak. Een mooie baan bij Countus Zwolle als salarisadministrateur.

Ilona: ‘Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin en ik hoor ook van mijn familie en vriend en dat ik beter in mijn vel zit. Hier aan merk ik dat de overstap mij goed heeft gedaan. Ik hoefde natuurlijk niet beslist weg bij mijn vorige werkgever, maar achteraf heb ik een goede beslissing genomen. De sfeer binnen Countus is erg informeel en toegankelijk. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Ook merk ik dat ik veel vrijheid krijg om de functie op mijn eigen manier in te vullen en er is veel ruimte om met elkaar te sparren. Ik merk dat deze combinatie goed bij mij past’.

Marco: ‘Waarom ging je in op mijn uitnodiging om een met mij te komen kennismaken’?
Ilona: ‘Ik keek oriënterend om me heen naar een nieuwe baan. Ik hoefde in principe niet op korte termijn over te stappen naar een nieuwe werkgever, maar ik was nieuwsgierig naar de mogelijkheden in de markt. Toen je mij benaderde met een mogelijke vacature was ik benieuwd of dit iets voor mij kon zijn’.

Marco: ‘Wat vond je van onze gesprekken? En waren deze voor jou ook van toegevoegde waarde’?
Ilona: ‘Ik vond onze gesprekken lekker informeel en laagdrempelig. Dit vond ik erg fijn. Ook wist je mij veel te vertellen over de verschillende opdrachtgevers en functie. Hierdoor ging ik goed voorbereid op gesprek en wist ik wat ik kon verwachten’.

Marco: ‘Wat vond je van het proces ten tijde van je procedures’?
Ilona: ‘Ik ben erg tevreden over het proces tijdens de procedures. Ik werd netjes op de hoogte gehouden en ik wist gedurende de procedure precies waar ik aan toe was’. Ik vond het ook prettig dat we voor korte communicatie gewoon contact via Whatsapp konden hebben en niet alles via de telefoon moest. Hierdoor konden we ook tijdens werktijd makkelijk en snel schakelen’.

Marco: ‘Wat zou ik in de toekomst beter kunnen doen’?
Ilona: ‘Eigenlijk helemaal niets. Ik ben erg tevreden en wat dat betreft voldeed de dienstverlening precies aan mijn verwachtingen’.

Marco: ‘Zou je WeCruite aanbevelen bij bekenden’?
Ilona: ‘Jazeker! Zoals gezegd, ben ik erg tevreden en voldeed het aan de verwachting’

Vorig bericht
Beetje vreemd, maar wel lekker!
Volgend bericht
WeCruite verbindt professionals. Maar hoe? Lees dan nu het verhaal van Jolanda

Andere bekeken ook

Menu