Kennismaken met onze nieuwe mede-eigenaar; Marco!

Het is inmiddels alweer 8 maanden geleden toen onze, inmiddels mede-eigenaar, Johan Dijkstra WeCruite oprichtte. Johan wilde vanuit zijn eigen naam en intrinsieke motivatie mensen blij maken met een nieuwe baan in de accountancy. Nu 8 maanden later staan de zeilen strak in de wind en heeft hij Marco Mijnheer aangesteld als mede-eigenaar van zijn zaak om er samen nog meer een succes van te kunnen maken. Maar wie is Marco Mijnheer nu eigenlijk?

Kun je eens wat over jezelf vertellen?
Jazeker! Mijn naam is Marco Mijnheer, opgegroeid in Friesland en sinds oktober 2018 woonachtig in het prachtige Deventer.
Hier woon ik samen met mijn vriendin Sanne. We hebben de afgelopen twee jaar in Groningen gewoond, maar aangezien Sanne uit de Achterhoek komt en haar masterdiploma had gehaald, wilden we ook dichterbij haar familie en vrienden wilde gaan wonen. We zijn toen naar Deventer verhuisd. We wonen nu lekker centraal en zijn redelijk snel bij beide families.
In mijn vrije tijd houd ik me veel bezig met sport en voetbal. Ik voetbal zelf in het tweede elftal van SV Schalkhaar en ik ben supporter van Ajax. Verder vind ik het leuk om met vrienden een biertje te drinken, uiteten te gaan en ik ben één van de weinige mannen die het leuk vindt om te shoppen.

Welke studie en ervaring breng jij met je mee?
Ik heb HRM gestudeerd aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. Deze studie ben ik begonnen met de gedachte om in de uitzendbranche te beginnen met werken. Het leek mij, voor ik mijn studie begon, fantastisch om mensen blij te maken met een nieuwe baan. Na vier jaar studeren en twee succesvolle stages bij Manpower uitzendbureau ben ik hier uiteindelijk mijn carrière begonnen. Mijn gevoel dat ik voor mijn studie had bleek te kloppen. Het is hartstikke leuk om met mensen in gesprek te gaan en mensen echt te leren kennen. Om op die manier een goede match te kunnen maken tussen kandidaat en werkgever, dat geeft mij écht een kick! Het afgelopen jaar heb ik voor Accon Avm gewerkt als corporate recruiter. Toen Johan Dijkstra mij benaderde om mede-eigenaar te worden van WeCruite hebben we een aantal keer een kop koffie gedronken. Uiteindelijk heb ik besloten om het te gaan doen. Super tof!

Hoe kwam je in contact met Johan Dijkstra en WeCruite?
Ik ken Johan inmiddels alweer een aantal jaar. Toen ik voor mijn studie als uitzendkracht voor Manpower werkte was Johan mijn contactpersoon. Op dat moment was ik mij aan het oriënteren op een vervolgstudie en na een gesprek met Johan heb ik voor de studie HRM gekozen. Toevallig kwamen wij elkaar een paar jaar later weer tegen in de sportschool in Leeuwarden. We raakten hier aan de praat en op dat moment legde ik een lijntje voor mijn derdejaars stage. Deze heb ik onder de vleugels van Johan mogen lopen. We bleken een goede klik en dezelfde werkmentaliteit te hebben en daar werd de basis gelegd. Vervolgens heb ik ook mijn afstudeerstage bij Manpower gedaan en was ik blij een vervolg te geven in loondienst. We werden directe collega’s en maakten van de unit zakelijke dienstverlening de grootste unit van ons salesteam. Vanuit deze tijd zijn wij ook al actief binnen de accountancy. Ik heb mijn scriptie geschreven over werving en selectie binnen deze sector en heb ook tijdens mijn werk al veel professionals in deze branche blij mogen maken met een nieuwe baan. Toen onze wegen vorig jaar scheiden, omdat ik voor Accon Avm ging werken, had ik niet gedacht dat we nu een jaar later weer herenigd zouden worden binnen WeCruite.

Waarom heb je de keuze gemaakt om mede-eigenaar te worden van WeCruite?
Mijn keuze is op meerdere factoren gebaseerd. Enerzijds, waren er een aantal zaken die ik mistte in mijn vorige functie. Ik mistte bijvoorbeeld een stukje commercie. Ik ben een resultaatgericht persoon die het leuk vindt om lekker bij meerdere klanten op bezoek te gaan om te spreken over de personeelsplanning. Dat vind ik in mijn rol als ondernemer zeker terug! Anderzijds, miste ik een stukje waardering. In een rol als corporate recruiter is het je werk om sollicitatiegesprekken te voeren en kandidaten aan te nemen. Indien je dit succesvol doet, dan wordt dat normaal gevonden. Nu vind ik het leuk om mensen ook echt blij te maken met een nieuwe baan en een organisatie ook echt blij te maken met een goede werknemer. Niet dat ze bij Accon Avm helemaal geen waardering voor me hadden en niet blij waren met de kandidaten die ik had aangenomen, maar ik denk dat ik dat in deze rol veel meer een kick zal krijgen om kandidaat en opdrachtgever bij elkaar te brengen. Een gevoelskwestie.
Daarnaast is het een hele eer dat Johan mij benaderde om mede-eigenaar te worden van zijn bedrijf. Hier spreekt veel vertrouwen uit en het voelde mij voor dan ook als een kans die ik niet kon laten lopen. Ondanks dat ik nooit een ambitie heb gehad om ondernemer te worden, denk ik dat dit heel goed bij me kan passen en we er samen echt een succes van kunnen maken.

Wat zijn je ambities met WeCruite?
Wij hebben de ambitie om met WeCruite uit te groeien tot dé partner voor de financieel professional en het bedrijfsleven in Nederland. We beginnen met de focus op accountancy, maar het uiteindelijke doel is om verder te groeien en binnen de volledige arbeidsmarkt een begrip te worden in finance. Deze ambitie zullen wij samen moeten realiseren en met samen bedoel ik onze opdrachtgevers, kandidaten, Johan en ik! Hoe snel dat gaat? Dat zullen we moeten zien. Eerst maar starten en volle bak in de accountancy en dan gaan we zien hoe snel het gaat en welke keuzes er op ons pad gaan komen!

Wat vind je het belangrijkste in je werk?
Ik streef in mijn werk naar 100% tevredenheid van, zowel kandidaat als klant. Hierbij vind ik het belangrijk dat er vertrouwd kan worden op mijn expertise en ik vind dat alle positieve en verbeterpunten met elkaar besproken moeten kunnen worden (open en eerlijke communicatie). Daarnaast kenmerkt mijn dienstverlening zich door betrokkenheid en oprechte interesse. Ik vind het belangrijk dat er ruimte is voor een persoonlijke noot. Dat is wat mij betreft ook het allerbelangrijkste in ons vakgebied. Elkaar écht leren kennen. Alleen op deze manier kun je de juiste match tussen klant en kandidaat tot stand brengen.

Tot slot: Waar mogen we je voor wakker maken?
Voor een goede vakantie mag je me altijd wakker maken. Ik ben een harde werker die het maximale er uit wil halen, maar het is veel belangrijker om te genieten van het leven. Waar kan dat nou beter, dan op een goede vakantiebestemming?

Dankjewel en heel veel succes de komende tijd!

Vorig bericht
Wij zijn WeCruite!
Volgend bericht
Koffie drinken? Niets te verliezen!

Andere bekeken ook

Menu