Klantverhaal: Alfa Accountants Zwolle zoekt een klantbeheerder. Wil je werken vanuit een fonkelnieuwe werkplek?

Het is even zoeken in de binnenstad van Zwolle, maar éénmaal op locatie tref ik de gemoedelijke sfeer aan waar Alfa Accountants sowieso om bekend staat. Vestiging Zwolle is sterk betrokken bij het lokale midden- en kleinbedrijf en met 75 mensen sterk staat er een stabiel, gedreven team. Binnenkort verhuizen vestigingen Zwolle, Meppel en IJsselmuiden naar een nieuwe locatie in Zwolle. Met deze moderne faciliteiten krijgen ze een vestiging die weer jaren mee kan. Voor Alfa Accountants Zwolle is WeCruite op zoek naar een klantbeheerder voor het MKB. Samen met Wima Gomarus en Christel Claassen nemen we het team door en de vacature.

Leuk om in het centrum te zitten, maar jullie zitten hier wel een beetje verstopt?
Ja, daar zijn we ons ook bewust van hoor. Het is prettig om dichtbij het centrum te zitten, het heeft zeker zijn voordelen. Echter is het parkeerterrein snel vol en zitten we inderdaad tegelijkertijd ook wat verstopt. We gaan binnenkort dan ook naar een nieuwe locatie en daar krijgen we enorm veel energie van. Er komen zo’n 65 werkplekken en het zijn vrijwel allemaal flexibele werkplekken.

Hieronder een indruk van de nieuwe locatie.

Hoe ziet jullie MKB team er uit?
Als je puur kijkt naar de mensen op de samenstelpraktijk hebben wij 9 assistent accountants, 3 klantbeheerders en 3 accountants. Uiteraard werken er binnen de fiscale praktijk ook een mooi aantal mensen voor het MKB. We hebben een relatief jong team, een open cultuur en er wordt naast hard gewerkt ook veel plezier gemaakt. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35-40 jaar en dat is een mix tussen jonge medewerkers en een aantal zeer ervaren collega’s.

We streven naar een langdurige relatie. Intern en extern!

Jullie zijn nu op zoek naar een klantbeheerder voor het MKB-team. Wat verwacht je van deze persoon?
Als klantbeheerder MKB ben je zelf het eerste aanspreekpunt voor onze klanten, om wat voor vraag het ook gaat. Met de achtergrond die je met je mee brengt, moet in je staat zijn om je klanten bij te kunnen staan op belangrijke momenten. Je bespreekt de jaarrekening en tussentijdse cijfers, signaleert verbetermogelijkheden bij de klant en adviseert hen in de (toekomstige) bedrijfsvoering. Iemand moet wel kennis hebben van complexe BV structuren en uiteraard bekend zijn met het risicogericht samenstellen. Daar ligt voor ons wel een belangrijke wens.

Is een accountantstitel noodzakelijk?
Het mag, maar het hoeft niet. Iemand kan een rol krijgen in het aftekenen van jaarrekeningen, maar dat is zeker niet een must. Sterker nog, we staan misschien ook wel open voor iemand vanuit een andere sector / branche, als die persoon met wel kennis heeft van een jaarrekening. We staan open voor een junior klantbeheerder, maar ook medior of senior. We kunnen het prima op maat maken.

Waarom moet iemand bij Alfa Accountants komen werken?
Buiten het feit om dat we écht een leuke organisatie zijn, zijn wij vooral zoek naar een langdurige relatie. Stabiliteit vinden wij fijn. In een team, maar ook in klanten. We kijken heel erg naar individu, je persoonlijke groei en wensen proberen wij altijd op waarde schatten. Daarnaast hebben wij geen partnerstructuur en kan je bij ons certificaten krijgen en kopen waardoor je een soort van aandeelhouder wordt. Tot slot geven wij in veel gevallen direct een contract voor onbepaalde tijd. We gaan immers voor de langdurige relatie! Daarnaast wordt er veel hybride gewerkt en werken we volledig digitaal.

Daarnaast zijn de lease auto’s bij ons volledig elektrisch en lopen wij goed in de pas in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Groen en ecologisch is al jaren een thema binnen onze organisatie.

Maar wat typeert vestiging Zwolle?
We hebben een actieve personeelsvereniging die elk jaar de leukste activiteiten organiseert. 
Naast ons “normale” MT hebben wij ook een jong MT. Diverse collega’s van ons cluster doen bijvoorbeeld ieder jaar mee aan het beklimmen van de Mont Ventoux, een groot verzet tegen Kanker. Lopend of per fiets proberen zij een mooi bedrag op te halen voor dit goede doel. Dit is typisch Zwolle; veel saamhorigheid en betrokkenheid!

Wil jij aan de slag als relatiebeheerder / klantbeheerder bij Alfa Accountants? Klik hier voor een verdere indruk van de vacature of neem contact met mij op. Dit kan via:
johan@wecruite.nl
0610463744

Vorig bericht
Werken bij WeCruite? Annelein neemt je mee!
Volgend bericht
Klantverhaal: Een kijkje bij FRL Groep waar een assistent controller wordt gezocht!

Andere bekeken ook