Klantverhaal: Countus Emmeloord wil kansen in het MKB-segment benutten.

Vorige week ben ik op bezoek geweest bij Countus Emmeloord. Een mooi kantoor met veel verschillende klanten. Een kantoor met klant in het agro segment, maar ook in het MKB segment. Samen met Bart Geertsema en Henk Heesterman heb ik het gehad over Countus en dan specifiek de vestiging Emmeloord. Momenteel werken er zo’n 55 medewerkers in Emmeloord. Binnen dit kantoor zijn veel specialisatie mogelijkheden en zien ze ook veel werknemers doorgroeien. Bij Countus Emmeloord zijn mensen erg betrokken en er is de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden.

Mede-eigenaar van Countus! Hoe werkt dat?
Bij Countus hebben we een participatieregeling voor medewerkers. Bij Countus kennen we geen partnerstructuur, dat maakt ons uniek in de branche. Voor alle medewerkers is het mogelijk om een aandeel in Countus aan te schaffen, dit noemen we de medewerkerparticipatieregeling.
Zo stimuleren we ondernemerschap in onze organisatie. Voor werknemers is het een fiscaal aantrekkelijke manier om mee te delen in het resultaat van Countus. De meeste collega’s kiezen er ook voor om deze aandelen aan te schaffen.

Dat zie je niet vaak voorbij komen! Wat doen jullie nog meer anders dan concurrenten?
Wij zijn erg gericht op ons personeel en de ontwikkelbehoefte. Er zijn concurrenten die zeggen dit ook te doen, maar wij doen het ook écht. Doordat Countus een forse organisatie is kunnen we altijd doorgroeimogelijkheden aanbieden. Daardoor kunnen we onze mensen ook lang binden aan Countus. Als iemand doet waar die goed in is en hier blij van wordt, zorgt dat voor een gezonde werkcultuur. Countus streeft naar ondernemerschap binnen de organisatie, op alle lagen en kansen zijn er dan ook genoeg. Als een medewerker laat zien en/of horen dat er een ontwikkelbehoefte is, dan doen we er alles aan om dit te realiseren. De verschillende vestigingen van Countus horen bij elkaar, maar elke vestiging maakt zelf beslissingen en krijgt ook de mogelijkheid om eigen koers te varen. Hierdoor kunnen we altijd snel schakelen.

“Wij zijn erg gericht op ons personeel en de ontwikkelbehoefte. Er zijn concurrenten die zeggen dit ook te doen, maar wij doen het ook écht”

Snel schakelen. Wat bedoel je hiermee?
We kunnen vaak na een eerste gesprek al zeggen als iemand hier past of niet. Als we het zien zitten kunnen we daarom ook snel schakelen. We durven beslissingen te maken! Laatst hadden we een eerste gesprek met een dame en dit voelde meteen goed. Na het eerste gesprek waren we zo enthousiast. We zijn even de ruimte uitgestapt, vijf minuten overleg en we hebben meteen een aanbieding gedaan. Dat is ook Countus Emmeloord!

Wat typeert Countus (Emmeloord) nog meer?
We zijn een bescheiden kantoor. We zouden wel eens wat meer van de daken mogen schreeuwen hoe geweldig het hier is, maar de bescheidenheid is ook deels onze kracht. We proberen ook de overleggen te beperken, omdat dat vaak lange gesprekken zijn waar niet iedereen op zit te wachten. Ook werken we veelal in kleine teams. Bij Countus is iedereen gelijk en er heerst een prettige, informele sfeer. Alle deuren staan letterlijk en figuurlijk voor iedereen open voor vragen, opmerkingen, mooie ideeën en initiatieven.

Goed dat jullie altijd denken in oplossingen! Waar ligt jullie ambitie voor de toekomst?
Onze ambitie ligt bij de MKB afdeling van onze vestiging. We hebben als ambitie om een 50/50 verdeling te hebben tussen agro en mkb. Hierdoor kunnen we een breed segment bedienen en houden we het werkt gevarieerd en uitdagend. Daardoor zijn er intern ook meer kansen voor onze werknemers om door te groeien of specialiseren. Om dit te realiseren hebben we een groeiambitie met de MKB afdeling.

Waar komt de groeiambitie voor MKB vandaan?
We hebben een mooie, stabiele agro afdeling, maar we zien veel kansen voor Countus binnen het MKB segment. In de regio krijgen we steeds meer aanvragen van MKB bedrijven. Helaas kunnen we niet altijd voorzien in deze aanvragen. We zien dus veel dat MKB klanten ons al weten te vinden maar we zien ook nog veel meer kansen. Daarom willen we graag het MKB team uitbreiden.

Naar wat voor persoon zijn jullie op zoek voor de mkb afdeling?
We zijn bij voorkeur op zoek naar iemand met al enige ervaring om zo de volgende stappen met de afdeling te maken. Wij zijn dus op zoek naar iemand, een ondernemende en actiegerichte collega die zich prettig voelt bij een groeidoelstelling. Je hebt kennis en ervaring met cijfers en wet- en regelgeving. Je kunt goed samenwerken in een team en vind het leuk om een bijdrage te leveren aan het laten groeien van dit team. Hierin krijg je vanuit Countus de ruimte om te groeien.

Hoe ziet het team eruit?
Het betreft een klein MKB team binnen een groot kantoor met ca. 55 collega’s. Het is de bedoeling dat dit team gaat groeien. We hebben de ambitie om tot te groeien tot over 80 collega’s totaal. . Om te groeien zoeken we nieuwe collega’s. We hebben al een start gemaakt en staat er op de planning om een verhaal te maken over Countus Emmeloord om ons kantoor en team te beschrijven. Hierdoor hopen we ons unieke verhaal naar buiten te brengen.

Een verhaal over Countus Emmeloord?
Begin volgend jaar komt er een storyteller om het verhaal van Countus Emmeloord op papier te zetten. Hiermee willen wij een kijkje geven in onze vestiging en hopen we mensen een goed beeld te geven van ons als organisatie.

Heb jij na het lezen van dit klantverhaal zin gekregen om aan de slag te gaan als assistent accountant bij Countus Emmeloord? Klik dan hier voor de vacature of neem contact op met mij. Dit kan via:
mark@wecruite.nl
+31628571146

Vorig bericht
Klantverhaal: Een kijkje bij FRL Groep waar een assistent controller wordt gezocht!
Volgend bericht
Klantverhaal: Bastion Hotels zoekt een salarisadministrateur. Wil jij werken voor een landelijke hotelketen?

Andere bekeken ook