Klantverhaal: Een kijkje bij FRL Groep waar een assistent controller wordt gezocht!

Afgelopen week hebben wij een bezoek gehad bij FRL Groep in Leeuwarden. FRL Groep is een allround specialist op het gebied van bezorging in Nederland en in het noorden écht een begrip. Samen hebben wij een openstaande vacature en de organisatie doorgenomen. Het gesprek met Klaas Halma was waardevol en hij heeft ons vol passie uitgelegd wat de organisatie voor staat. FRL-groep heeft ambities en wil groeien. Om die groei te kunnen bewerkstelligen is WeCruite op zoek naar een assistent controller in opdracht van FRL Groep.

Tof dat jullie allround specialist zijn op het gebied van bezorging, kun je verder wat vertellen over FRL?
FRL Groep is de allround specialist op het gebied van pakket- en pallet distributie, postbezorging en huis-aan-huis kranten en reclamefolder verspreiding voor de zakelijke markt.. Van oorsprong hebben we Friese roots en ons hoofdkantoor zit dan ook in Leeuwarden. Uiteraard bezorgen we niet alleen in Friesland, maar in het hele land en zelfs daarbuiten.

Nog even over die Friese roots… is de voertaal Nederlands of Fries?

Beide, iedereen is bij ons van harte welkom!

In Friesland zijn wij écht een begrip!

Klinkt goed, kun je wat meer vertellen over de klanten van FRL?
Ja zeker, we hebben zo’n achthonderd klanten en veel van onze klanten zitten in het noorden van het land. Met name in Friesland, veel lokaal dus. Onze klanten lopen erg uiteen: de één verstuurd eens per week een pakket en de andere vijftigduizend in een jaar. Dit gaat van mediabladen, naar vloerkleden, tot aan schroeven en huishoudelijke apparaten!

FRL Groep lijkt een behoorlijk organisatie. Hoeveel mensen werken er bij jullie?
We zijn flink aan het groeien, er werken hier 84 mensen. Van de 84 medewerkers werken er 18 op kantoor. Dit is in verhouding natuurlijk best veel, maar de organisatie is heel breed. We zijn partner in Bezorging en Logistiek! Het team is divers en de gemiddelde leeftijd is tussen de dertig en veertig. Wat we vooral merken is dat medewerkers lang bij ons blijven, medewerkers beginnen hier jong en blijven lang aan ons bedrijf gebonden. Er stromen ook veel medewerkers in die student zijn, ze werken parttime naast hun studie.

Jullie zijn op zoek naar een assistent controller, kun je wat meer vertellen over de afdeling financiële administratie?
Momenteel zitten er twee personen op de afdeling financiën. Een van de medewerkers houdt zich met name bezig met uitvoerende werkzaamheden.  De assistent controller is verantwoordelijk voor het gehele financiële pakket. In elk geval genoeg diversiteit. Voor deze laatste positie zoeken we momenteel een nieuwe collega.

Wat verwacht je van deze persoon?
Als assistent controller bij FRL ben je nauw betrokken bij het opnieuw vaststellen van verkooptarieven, ben je het aanspreekpunt en adviseur voor het management, bereid je periodieke rapportages voor, controleer je of de salarissen corresponderen met de CAO en toeslagen, maar ben je ook verantwoordelijk voor het bewaken van budgetteringen. Hiernaast is ervaring met Power Bi belangrijk, dit systeem is pas aangeschaft en is nog volop in ontwikkeling.

Onze personeelsvereniging organiseert ieder jaar leuke activiteiten!

Waarom moet iemand bij FRL komen werken?Omdat we ten eerste een fantastisch mooi bedrijf hebben, dat is de basis natuurlijk. En daarnaast hebben we leuke handel. We hebben een leuk team in een dynamisch bedrijf. De afgelopen jaren zijn we hard gegroeid, door de coronaperiode hebben we ook een transitie doorgemaakt van brievenbus bezorger naar logistiek partner. Daarnaast zijn wij flink aan het groeien wat er voor zorgt dat er nog genoeg doorgroeimogelijkheden en uitdaging ligt in de functies!

Wat typeert jullie organisatie?
We hebben een personeelsvereniging die uitjes regelen. Afgelopen keer konden de medewerkers bijvoorbeeld kiezen uit paintballen of golfen. Voor ieder wat wils. Daarnaast willen we graag met z’n allen het jaar afsluiten met een etentje. Op dit moment tijdens het WK hebben we een scherm opgehangen voor medewerkers die pas na vijf uur klaar zijn of binnenkomen. De saamhorigheid is groot!

Heb jij nou na het lezen van dit klantverhaal zin gekregen om aan de slag te gaan als assistent controller bij FRL Groep? Klik dan hier voor de vacature of neem contact op met mij. Dit kan via:
marita@wecruite.nl
+31643427296

Vorig bericht
Klantverhaal: Alfa Accountants Zwolle zoekt een klantbeheerder. Wil je werken vanuit een fonkelnieuwe werkplek?
Volgend bericht
Klantverhaal: Countus Emmeloord wil kansen in het MKB-segment benutten.

Andere bekeken ook