Koffie drinken? Niets te verliezen!

In onze gesprekken maken wij tijd om iemand echt te leren kennen. We vinden het belangrijk om te weten met welke persoonlijkheid wij te maken hebben, wat de drijfveren zijn en waar iemand echt gelukkig van wordt. Je probeert te kijken naar waar iemand woont, je kijkt naar opleiding, arbeidsverleden, passie, hobby; het hele pakket. Wij krijgen niet altijd van iedereen een reactie. Dat begrijpen we ook heel goed, want wij zijn natuurlijk niet de enige consultants die mensen benaderen voor een overstap. Daarnaast begrijpen we ook dat niet iedereen even actief is op LinkedIn.
Er is nog steeds een hele groep mensen die wel een terugkoppeling geeft en dat vinden we erg prettig. Wat ons hierin opvalt is dat de reacties zijn te groeperen in drie categorieën.

In de eerste categorie vallen de reacties van mensen die geen interesse hebben om koffie met ons te komen drinken. Deze mensen hebben het uitstekend naar hun zin bij hun huidige werkgever. Hartstikke goed. Vanuit commercieel oogpunt horen wij natuurlijk graag dat iemand om zich heen kijkt naar een andere baan, maar het allerbelangrijkste is dat iemand tevreden is over zijn baan, werkgever en elke dag met plezier naar het werk gaat. Tevreden over je werkgever zijn, in de breedste zin van het woord, is zeer waardevol. Het gras is inderdaad niet altijd groener aan de overkant!
In de tweede categorie vallen de reacties van mensen die om zich heen kijken naar een andere baan. Deze reacties kunnen alle kanten op gaan. Van ‘geen interesse, ik regel het zelf’, naar ‘ik wil het bedrijfsleven in’ tot aan het ‘kopje koffie willen drinken’. Binnen WeCruite helpen wij je graag om je te adviseren bij het maken van de juiste keuze. Wij kennen ontzettend veel kantoren en kunnen hierdoor goed uitleggen wat de verschillen zijn tussen deze kantoren. We leggen deze verschillen naast je persoonlijkheid, wensen en ambities en adviseren je bij welk kantoor jij het beste aan de slag zou kunnen gaan of waar je in ieder geval eens een oriënterend gesprek aan zou moeten gaan. Het aangaan van een oriënterend gesprek kan vrijblijvend en levert je niet direct een baan op. Hierin heb je niets te verliezen en je krijgt er een hoop duidelijkheid voor terug.

In de derde categorie vallen de reacties van mensen die twijfelen. Deze categorie staat er voor open om over te stappen, maar er is iets wat hen tegenhoudt om het niet te doen, terwijl het gevoel of het verstand zegt het wel te moeten doen.
Kandidaten in deze categorie vinden het soms ook spannend om een kop koffie te drinken en doen dit dan ook niet en blijven op deze manier twijfelen. Ons advies hierin is om toch eens een kop koffie te gaan drinken. Je hebt alle keren helemaal niets te verliezen en je krijgt er een hele hoop duidelijkheid voor terug.
Het is voor ons het belangrijkst dat jij die baan vindt die ook echt bij je past. Dat je uitgedaagd wordt, voldoende diepgang hebt en dat je iedere dag met plezier naar het werk gaat. Daarom maken wij graag de tijd voor je om je hierbij te helpen. Onder het genot van een kop koffie sparren we over je toekomst.  Juist dit sparren, nadenken, bespreken over wat je juist leuk vindt in je huidige werkgever en waar een verbetering mogelijk is, kan je een stukje helderheid geven. Ons doel is namelijk ook om je te laten zien waar je staat en wat er zoal elders te verkrijgen. Juist dit stukje kan je natuurlijk ook doen laten beseffen dat je inderdaad heel goed op je plek zit, dat er ruimte is voor een gesprek binnen je huidige werkgever of dat je misschien wel ergens anders zou moeten gaan kijken. Waar je ook voor kiest, wij helpen je graag en verplichten je nergens tot. We proberen alleen duidelijkheid voor jou te creëren.

Wij werken op basis van openheid, eerlijkheid en realisme. Dit betekent dat wij je voorzien van open en eerlijk advies en nooit zonder toestemming van jouw gegevens delen met onze opdrachtgevers. Het blijft discreet en jij hebt zelf de regie in handen.  Kom ook eens koffie drinken en krijg duidelijkheid over je toekomst!

Johan Dijkstra
☎ 06 10 46 37 44
johan@wecruite.nl

Marco Mijnheer
☎ 06 36 24 78 99
✉ marco@wecruite.nl

Vorig bericht
Kennismaken met onze nieuwe mede-eigenaar; Marco!
Volgend bericht
Hoe maak ik de juiste keuze voor mijn allereerste echte werkgever?

Andere bekeken ook

Menu