Stage lopen bij WeCruite? Fleur neemt je mee!

Introductie
Een leerzame stageplek vinden ten tijde van het coronavirus; dat was best wel even een uitdaging. Regelmatig kreeg ik te horen dat er vanwege COVID-19 geen tijd en ruimte was voor een stagiaire. Zo kreeg ik een aantal afwijzingen doordat iedereen bijvoorbeeld thuiswerkt. Hierdoor is het soms onmogelijk om als bedrijf zijnde de juiste begeleiding te bieden. Logisch, maar ook zonde.
Aan de ene kant is het begrijpelijk dat er weinig stageplaatsen worden aangeboden. De keerzijde is dat de studenten van nu, de toekomst zijn voor deze bedrijven. Zij verdienen een kans om ervaring op te doen. Dit kan naar mijn mening op allerlei verschillende manieren. Het is maar net of je als bedrijf hier de moeite voor wilt nemen en hier energie in wilt steken.
Ik verheug me er erg op om de aankomende maanden bij WeCruite aan de slag te gaan en veel nieuwe dingen inzake de financiële sector te leren, maar ook om het vak werving en selectie beter te leren kennen. In dit blog wordt duidelijk hoe ik bij WeCruite terecht ben gekomen, wat ik van deze stage verwacht en wat ik denk én hoop te leren. Tot slot deel ik met jullie mijn ervaringen van de eerste maand!

Hoe ben ik bij WeCruite terecht gekomen?
WeCruite had een vacature online staan voor de functie van stagiair(e). Nadat ik de vacature voorbij had zien komen en had geliket, kreeg ik al snel een bericht van WeCruite met de vraag of ik openstond voor een kennismaking. Al vrij snel daarna volgde het gesprek samen met Johan en zijn collega Marco. Het was een zeer aangenaam gesprek waarin alle belangrijke punten met betrekking tot de stage behandeld werden. Vrij snel na het gesprek kreeg ik te horen dat ik was aangenomen. Ik was erg opgelucht dat ik nog zo’n leerzame stageplek had gevonden, terwijl de deadline voor het vinden van een stage dichtbij kwam.

Wat verwacht ik van deze stage?
De komende periode verwacht ik dat ik veel zal leren binnen WeCruite en een goed beeld zal krijgen van het werkveld. Ik zal ondersteuning bieden bij de werving & selectie van kandidaten, maar ook bij de intakegesprekken. Ik zal helpen om de perfecte match te zoeken voor zowel kandidaten als opdrachtgever en focus me daarnaast op relatiebeheer met bestaande & nieuwe kandidaten, het schrijven van wervende vacatureteksten en het up-to-date houden van de social media kanalen. In mijn eerste weken merk ik al dat werving en selectie een onderschat beroep is en dat veel aannames die mensen hebben niet terecht zijn.
Ik verwacht dat ik veel ondersteuning zal krijgen om na een bepaalde tijd alleen werkzaamheden uit te kunnen gaan voeren en vervolgens minder afhankelijk ben van Marco en Johan. Ik zal me moeten verdiepen in de wereld van accountancy. Ik ben hiermee begonnen door zelf informatie op te gaan zoeken en dit te presenteren aan mijn collega’s. Dit was al leerzaam voor mijzelf, maar de feedback en de extra informatie die zij gaven maakt het helemaal leerzaam. Daarnaast maken wij veel gebruik van LinkedIn en de interne informatiebronnen. Zodra ik over voldoende kennis beschik van de accountancy sector, zal het uitvoeren van de desbetreffende werkzaamheden ook soepeler verlopen. Door nu al gesprekken bij te hebben gewoond en erg oplettend te zijn bij onderlinge gesprekken op de werkvloer zal deze kennis en het vertrouwen alleen maar toenemen.

Ik ben erg blij dat ik deze 5 maanden onderdeel mag zijn van het team van WeCruite.

Wat verwacht ik te kunnen na deze stage?
Na mijn stage verwacht ik dat ik grotendeels zelfstandig en met succes mijn werkzaamheden binnen WeCruite uit kan voeren. Ik neem aan dat ik een goed beeld heb gekregen van de rol als recruiter binnen de financiële sector. Dat betekent dat ik niet alleen mijn kennis heb uitgebreid op het gebied van recruitment, maar dat ik ook beschik over de bijbehorende HR-competenties, zoals sociale vaardigheden en diversiteit. Door talrijke gesprekken te voeren met kandidaten en opdrachtgevers zullen mijn gesprekstechnieken ook verbeterd zijn. Ik reken erop dat de ervaring die ik in de 5 maanden heb opgedaan mij ook verder zal helpen in mijn opleiding en ik uiteindelijk een beter beeld heb van het werkveld.

Hoe denk ik in het algemeen over stage?
Naar mijn mening is een stage leerzamer dan het vak leren uit de boeken. In de praktijk leer ik persoonlijk beter en sneller. Dit komt omdat ik er dan echt een beeld bij krijg en door herhaling van werkzaamheden er ook steeds beter in kan worden. In het verleden heb ik dit ook gemerkt bij andere banen, vandaar dat ik dit nu ook verwacht van deze stage. Je kunt namelijk wel dingen gaan leren en kennis uit gaan breiden, maar je moet ook weten hoe je dit moet toepassen in de praktijk en dat is waar het uiteindelijk om draait.

Is stagelopen bij WeCruite leuk?
Ik ben erg blij dat ik deze 5 maanden onderdeel mag zijn van het team van WeCruite. Er heerst een informele sfeer en dit maakt het samenwerken ook zeer aangenaam. Op deze manier wordt het ook gemakkelijker om vragen te stellen wanneer er onduidelijkheden zijn.
Het aangename aan mijn stage vind ik dat de balans tussen begeleiding en zelfstandigheid erg goed is. Nieuwe dingen worden eerst stapsgewijs uitgelegd, daarna ga ik het zelf proberen en vervolgens word ik in de gelegenheid gebracht om dit zelfstandig uit te voeren. Natuurlijk kan ik altijd hulp vragen aan Johan of Marco als ik prangende vragen heb. Ook het feit dat we af en toe vanuit kantoor kunnen werken (met gepaste afstand en minimale bezetting) vind ik zelf fijn. De faciliteiten om vanuit huis te kunnen werken zijn ook allemaal goed geregeld. Ik maak met plezier onderdeel uit van het team en voel mij écht betrokken!

Vorig bericht
Wees niet bang, bel mij eens!

Andere bekeken ook

Menu