Van stagiaire naar recruitment consultant. Fleur neemt je mee!

Van Fleur de stagiaire naar Fleur de Recruitment Consultant. Dat allemaal binnen één jaar én binnen hetzelfde bedrijf! Hoe? Lees gerust verder en kom er achter wat WeCruite voor jouw toekomst kan betekenen!

Zoals de sommige van jullie weten ben ik als stagiair begonnen en vervolgens doorgegroeid naar recruitment consultant. Ik ben nu langer dan een jaar werkzaam bij WeCruite. Naast mijn studie ben ik hier nog parttime aan het werk, maar ook bij mijn ouders in de zaak. Sinds een aantal maanden ben ik ook leidster geworden van de MO13 bij onze lokale voetbalclub genaamd Sc Berlikum. Kortom, druk genoeg!

Wat is de reden dat je dit bent blijven doen?
Als ik terugkijk naar de periode toen ik bij onze organisatie begon, had ik niet verwacht dat ik hier nog zou werken. Het begin van de stage verliep stroef, maar dat ging gelukkig snel de betere kant op. De accountancy is simpelweg lastige materie en werving en selectie is echt een onderschat beroep.  Daarnaast ligt de lat qua kwaliteit hoog bij WeCruite. Zowel ik als mijn managers bij WeCruite dachten eerst dat er na afronding van de stage geen vervolg zou komen. Echter begon ik het vak steeds leuker te vinden en kwam ik langzamerhand goed in de termen binnen de accountancy. Mijn kennis en kunde groeide en daarmee ook mijn vertrouwen om zelfstandig gesprekken aan te gaan met professionals. En kijk nu eens, ik ben er nog steeds en ik voel mij een volwaardig lid van het team! In de stage periode heb ik zelfs nog een mooi aantal mensen aan een nieuwe uitdaging geholpen. Ik doorliep het gehele proces zelfstandig, iets wat in de eerste weken onmogelijk leek. Ik ervaarde veel meer werkgeluk en ik zat erg goed op mijn plek. Vandaag de dag voelt dit nog steeds als de beste keuze.

Wat is je functie momenteel binnen WeCruite?
Momenteel bekleed ik niet echt een bepaalde functietitel. In de dagen dat ik aan het werk ben verschillen mijn werkzaamheden enorm. Ik heb veel contact met interimmers om hun te helpen aan een leuke opdracht. We zijn nu bezig met een portal voor ZZP en samen met een collega probeer ik hier wegwijs in te worden zodat ik dit op me kan nemen. Daarnaast houd ik me bezig met een stukje social media en ben ik een beetje het manusje-van-alles. Ik vind het leuk dat er zo veel afwisseling is, hierdoor vliegen de dagen voorbij en is er geen één dag hetzelfde (lekker cliché).

Hoe zie jij de toekomst voor je?
Voor nu laat ik alles lekker op me af komen. Ik ben van mening als je voor alles open staat, je meer kan leren en je voor onbekende, maar leuke dingen komt te staan. Per september zal ik mogelijk wel een nieuwe stage adres zoeken in het buitenland, maar ik laat alle opties open. Hierin krijg ik ook alle vrijheid van WeCruite. Jezelf ontdekken en blijven ontwikkelen staan boven alles. Tijdens mijn vorige stage (frontoffice) ben ik naar Londen geweest voor vijf maanden. Ik heb echt een enorm leuke tijd hier gehad, vandaar dat ik het buitenland wel zie zitten. Nieuwe mensen, nieuwe omgeving, ik ben er gek op. Binnen WeCruite heb ik mij zo goed kunnen ontwikkelen, daar heb ik bij een volgend avontuur alleen maar profijt van.

Heb ik je interesse gewekt?
Heb je na het lezen van deze blog nog meer interesse gekregen in WeCruite? Kom bij ons werken of stage lopen als recruitment consultant! We hebben voor beide functies plek voor je bij zowel kantoor Leeuwarden als in Eibergen. In deze functie ga je vooral aan de slag om mensen uit de accountancy aan een (nieuwe) baan te helpen. Je mag het volledige proces begeleiden van het eerste contact, de kennismaking, klantcontact tot aan de felicitatie met een bos bloemen of een lekkere taart.

Daarnaast is er nog zoveel meer waar je mee aan de slag gaat, geen enkele dag is het zelfde. Een mooie baan om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Nog nieuwsgieriger geworden? Neem gerust contact op met mij of met één van mijn collega’s!

Vorig bericht
RA, RV, RC, RO, RE…R-wie? Wij nemen je mee!
Volgend bericht
Klantverhaal: Van der Meer Accountants heeft ambitie met de audit praktijk!

Andere bekeken ook