Vertel ik mijn huidige werkgever dat ik aan het solliciteren ben?

Binnen WeCruite zien wij vanuit onze rol als bemiddelaar dagelijks de dilemma’s voorbij komen waar je als kandidaat en/of opdrachtgever mee te maken krijgt in het sollicitatieproces. Lastige vraagstukken waarop het juiste antwoord soms niet bestaat.
Vandaag is het onderwerp: Vertel ik mijn werkgever of ga solliciteren of doe ik dat niet?

 

Je bent al lange tijd niet zo happy op je werk en je overweegt om een nieuwe baan te zoeken bij een ander bedrijf. Ondanks dat de sfeer goed is op het werk en je leuke collega’s hebt, merk je aan jezelf dat er andere zaken zijn die je doen twijfelen. Wellicht worden er bepaalde afspraken niet nagekomen door je huidige werkgever, groei je voor je gevoel te langzaam door, mis je de uitdaging in je werk of wordt de reistijd je te lang. Ergens komt het gevoel vandaan dat je misschien eens om je heen moet gaan kijken.
Nu werd je links en rechts al eens benaderd door recruiters met andere functies, maar dan komt het moment dat je de keuze maakt om ook daadwerkelijk eens een kop koffie te gaan drinken. Opeens gaat het snel en kom je in de sollicitatieachtbaan terecht. Je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek en je voelt dat het spannend wordt. Nu moet je vrij nemen, puzzelen of soms een smoes verzinnen. Het leidt je naar de volgende vraag: Moet ik mijn werkgever eigenlijk inlichten over het voornemen om elders op gesprek te gaan? Een lastig vraagstuk omdat voor beide antwoorden wel wat te zeggen valt.
In onze ogen gaat er aan deze vraag een heel proces vooraf. Je bent namelijk aan het twijfelen geslagen en deze twijfels zijn niet in één dag ontstaan. Wij zijn daarom van mening om open en eerlijk het gesprek aan te gaan met je huidige werkgever op het moment dat je merkt dat je niet helemaal lekker meer op je plek zit. Misschien kan je wel een stap maken in salaris? Heb je aangegeven dat je meer uitdaging wilt? Heb je aangegeven dat je in het team niet lekker op je plek zit? Heb je aangegeven dat je dichter bij huis wilt werken? Een open en eerlijk gesprek creëert vaak nieuwe ingangen en wie weet verbetert je situatie en hoef je niet eens aan solliciteren te denken. Natuurlijk ligt hier ook een rol voor de werkgever. Deze moet ook goed in de gaten blijven houden of je als medewerker nog goed op je plek zit, maar je kunt hier ook zelf wat aan doen door op tijd aan de bel te trekken.

Mocht je toch in de situatie terecht komen, omdat bovenstaande niet heeft geholpen of omdat je gewoon eens bij een andere werkgever wilt werken, dan zijn kleven er voor- en nadelen aan dit dilemma.

 

Nadeel
Je weet op voorhand niet hoe snel je een nieuwe baan hebt gevonden. Het kan na de eerste procedure raak zijn, maar je kunt ook twee of drie procedures nodig hebben om de juiste keuze te maken. Het kan op voorhand dus gevaarlijk zijn om open en eerlijk te zijn, omdat je jezelf hier mee in de vingers kunt snijden. Ook kun je je werkgever of leidinggevende tegen jezelf in het harnas jagen, omdat ze teleurgesteld zijn over je vertrekwens. Ze kunnen je een vervelende laatste periode bezorgen of je eerder de deur wijzen dan jezelf wilt en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Daarnaast kun je er tijdens de sollicitatieprocedure achter komen dat je het helemaal niet zo slecht hebt bij je huidige werkgever en dat je helemaal niet wilt vertrekken. Op het moment dat je het dan al hebt aangegeven, creëer je alleen maar onrust. Wat gebeurt er namelijk als je beseft dat je graag wilt blijven en door wilt groeien? Is je werkgever dan nog bereid om in je investeren? Nu is het antwoord op deze vraag niet te zeggen, maar je maakt het wel moeilijker voor jezelf.

 

Voordeel
Het grote voordeel van het open en eerlijk communiceren is de kans dat je werkgever met je mee wil denken om de situatie te verbeteren en er voor te zorgen dat je niet op zoek gaat naar een andere werkgever. Op deze manier kom je niet in een spannende periode terecht en kun je lekker blijven zitten waar je zit met alle voordelen van dien.

Ik (Johan Dijkstra) heb zelf ooit ook aangegeven dat ik op zoek ging naar een andere baan. Deze mededeling werd door de werkgever gewaardeerd en deze deed een oprechte poging om mij tegemoet te komen op de vlakken waar ik verbetering wenste. Ik vond het echter best spannend, maar ik was blij dat ik het had verteld. Achteraf gezien had ik het misschien nog wel eerder aan moeten geven, maar het gesprek was open en gaf vertrouwen.

Ook denk ik – op basis van 10 jaar ervaring in de arbeidsmarkt – dat het overgrote deel van de beroepsbevolking er uit angst niet voor kiest om open en eerlijk te zijn. Je weet bijvoorbeeld niet hoe het valt en je kan zoals hier boven aangegeven ook andere reacties uitlokken. Desalniettemin zou er wat mij betreft meer van vertrouwen uitgegaan moeten worden. Bijkomend voordeel van het open en eerlijk communiceren is dat je jezelf in ieder geval niets kan verwijten. Je hebt er zelf alles aan gedaan om de situatie te verbeteren en op het moment dat je dan besluit dat het beter is om over te stappen, dan weet je ook dat dit het juiste moment is, omdat er bij je huidige werkgever verder geen andere mogelijkheden zijn.

Een laatste voordeel is dat je je niet in allerlei bochten hoeft te wringen en smoesjes moet bedenken op het moment dat je vrij wilt hebben voor een sollicitatiegesprek. Officieel mag dit ook niet eens, maar dat is weer een heel ander verhaal.

Ons advies
Mijn advies is om op voorhand open en eerlijk te zijn tegen je huidige werkgever. Op deze manier hoef je niet aan het twijfelen te komen en kun je veel dingen oplossen. Mocht je toch in de situatie terechtkomen dat je op zoek wilt gaan naar een nieuwe baan dan is het verstandig om een sollicitatie niet als drukmiddel te gebruiken tegen je werkgever. We zien dat dit vaak niet in goede aarde wordt ontvangen en dit jezelf op de lange termijn tegen gaat werken. Nu pakt het ook wel eens goed uit, maar in onze ogen is dit niet de juiste volgorde.

Zoals gezegd is er in deze situatie niet één goede oplossing. Het belangrijkste is dat je te allen tijde je gevoel eigen volgt!

Johan Dijkstra
Vennoot WeCruite
johan@wecruite.nl
0610463744

Vorig bericht
Hoe maak ik de juiste keuze voor mijn allereerste echte werkgever?
Volgend bericht
Focus op de lange termijn. Is dat mogelijk?

Andere bekeken ook

Menu