Wees niet bang, bel mij eens!

In gesprek gaan met een recruiter. Waarom zou je?
Kortgeleden was ik in gesprek met een goede vriend van mij. Ondanks dat we al jaren vrienden zijn, wist hij niet exact wat ik vanuit WeCruite deed. Na het schetsen van dit beeld, had hij verschillende aannames die mij aan het denken hebben gezet.

Absoluut, even kort uitleggen wat wij precies doen is best lastig. Wij gaan in opdracht van – én op passieve wijze voor – klanten en relaties op zoek naar een geschikte kandidaat. Deze klanten hebben de mogelijkheid om talentvol personeel aan te nemen en schakelen WeCruite hier graag bij in. Waar je klassiek het beeld hebt dat er gewerkt wordt vanuit een vacature, er vacatureteksten online worden gezet en er data gedraaid wordt om een geschikte kandidaat te vinden, doen wij het anders. Wij draaien het namelijk bij voorkeur om. Na overleg met een (passief) werkzoekende kijken wij liever of we een geschikte opdrachtgever in portefeuille hebben die aansluit op de wensen van de kandidaat. Bij ons is de mens het centrale punt, niet een (concrete) vacature.

Wees niet bang, bel mij eens.
Tegen mijn vriend zei ik dat mensen soms ook bang zijn om met mij te bellen. Het klonk hem gek in de oren en ook dit verdient enige toelichting. Bellen met mij is volledig veilig en vertrouwd. Je zit nergens aan vast en we komen niet met een veelvoud aan vacatures over de bühne. Wat misschien nóg belangrijker is: contact met WeCruite is vooral integer.

Een potentiële, nieuwe werkgever zal nooit iets van jou ontvangen, zonder dat jij akkoord bent gegaan tot het verstrekken van je gegevens. Daarnaast weet je op voorhand altijd aan wie je voorgesteld wordt. Alles gaat bij ons in open en eerlijk overleg. Pas als iemand toestemming geeft om geschetst te worden bij een bepaalde werkgever, dan gaan wij over tot actie.

Heb je dit in het verleden anders ervaren? Of ben je nog helemaal niet bekend met een recruiter? Dan is onze tip altijd: Vraag heel concreet waar iemand jou gaat voorstellen. Geen weet hebben van het feit dat je bij 50 bedrijven in één keer voorgesteld bent, is niet alleen onhandig voor jezelf, maar het kan ook voor de toekomst veel onduidelijkheid geven. Zorg er altijd voor dat jij in control en in de lead bent. Bij ons krijg je die garantie, want juist jij, de kandidaat, staat centraal!

Filter
Bij WeCruite zien we onszelf als een filter met het oog op de (passieve) wens naar een nieuwe baan. Wij ervaren dat een spiegel of een filter, om te laten zien welke banen er binnen jouw wensen aanwezig zijn op de markt, in deze tijden zeer welkom is. Wij komen bij heel veel bedrijven over de vloer en kunnen op basis van een kennismaking goed inschatten wat in de basis wel of niet passend is. Wil je bij een hip kantoor werken, in kleine of grote teams, ben je ambitieus, vind je IT van belang, hoe zit je salaris technisch en heb je een pensioenregeling? WeCruite is jouw filter. Vertrouw ons en verken je opties.

‘’In 2019 maakte ik in dik twee uur tijd kennis met iemand. Ik heb deze kandidaat twee opties meegegeven waar hij/zij goed zou kunnen passen. De kandidaat maakte een keuze om hier niet op in te gaan. Geen enkel probleem uiteraard, maar toen ik een half jaar later zag dat deze persoon bij een andere werkgever zat die ik juist uitgesloten had, baalde ik. Ik baalde vooral om het feit dat ik wist dat dit op de lange termijn geen match zou zijn en dat bleek. Half 2020 kwamen we weer in contact, op initiatief van de kandidaat. Ze volgde nu wel mijn advies. Onderhand werkt deze persoon met veel plezier bij één van de klanten die ik destijds al aangedragen had als optie.”

Werkgeluk
Samen op zoek naar werkgeluk, dàt vinden wij belangrijk. Een recruiter of recruitmentbureau kan bij sommige mensen best een negatieve smaak opbrengen en dat vind ik jammer. Zelf zie ik ons meer als een loopbaanwinkel. Wij hebben kandidaten en klanten in portefeuille die beide op zoek zijn naar verbetering. Verbetering kan alle kanten op, maar moet er altijd voor zorgen dat je meer werkgeluk ervaart.

Natuurlijk is dit een opsomming van verschillende open deuren, maar het gaat wel om dogma’s, gebruiken, aannames en (voor)oordelen waarmee we elke dag te maken hebben. WeCruite staat voor groei, geluk, harmonie en veiligheid. Het is aan onszelf deze uitdaging aan te gaan om een verandering mogelijk te maken. Ik zou zeggen: ‘’wees niet bang, bel mij eens!’’

Vorig bericht
WeCruite verbindt professionals. Maar hoe? Lees dan nu het verhaal van Jolanda
Volgend bericht
Stage lopen bij WeCruite? Fleur neemt je mee!

Andere bekeken ook

Menu