Werken bij WeCruite? Annelein neemt je mee!

Hi! Mijn naam is Annelein Verhagen, ik ben 24 jaar en ik woon nu 5 jaar in Leeuwarden. Ik ben geboren en opgegroeid in het mooie Den Haag, maar ik heb het erg naar mijn zin in het Noorden van Nederland. Momenteel zit ik in het laatste jaar van mijn studie Human Resource Management op NHL Stenden Hogeschool te Leeuwarden.
In mei 2022 ben ik begonnen bij WeCruite als parttime recruitment consultant, een functie die mooi aansluit bij mijn opleiding en waarin ik mezelf verder kan ontwikkelen als HR professional. Ik kan je één ding zeggen: De eerste maanden zijn voorbij gevlogen!

Hoe ben ik bij WeCruite terecht gekomen?
Johan (mede eigenaar van WeCruite) heeft mij via LinkedIn benadert met een enthousiast en geïnteresseerd privé bericht. Normaal gesproken doe ik hier niet veel mee, maar Johan zijn bericht viel op. Later kwam ik er ook achter dat WeCruite veel waarde hecht aan een persoonlijke benadering. Dat klopt zeker! Na wat contact via LinkedIn werd ik al snel uitgenodigd voor een kopje koffie op het kantoor in Leeuwarden. Hier heb ik een leuk gesprek gehad en werd er goed doorgevraagd naar mijn wensen en ambities. Ik ging met een enthousiast gevoel naar huis. Eén week later heb ik met Marco (mede eigenaar WeCruite, locatie Eibergen) een leuk kennismakingsgesprek gehad via teams en kort hierna kon ik aan de slag!

Het begon met een warm welkom
Nog voordat ik mijn eerste werkdag had, werd ik door Johan en Marco meegevraagd uit eten te gaan samen met alle collega’s. Wij hebben een gezellige avond gehad en ik heb op een laagdrempelige manier al mijn nieuwe collega’s kunnen leren kennen. Dit was een fijn begin!
Zelf was ik al bekend met het recruitment vak, maar nog niet zo bekend in de accountancy sector. In de eerste maand is er veel tijd vrijgemaakt om mij bekend te kunnen maken met de accountancysector. Daarnaast hebben we mijn LinkedIn profiel ingericht en ben ik bezig geweest met het uitbreiden van mijn netwerk.

De bedrijfscultuur van WeCruite is erg open en laagdrempelig. Alle collega’s kunnen het goed met elkaar vinden en we kunnen altijd bij elkaar terecht. Daarnaast zijn er meerdere aspecten die ervoor zorgen dat ik met veel plezier naar het kantoor ga: zo zijn er veel mogelijkheden, flexibiliteit en opties om mij verder te ontwikkelen.

Veel mogelijkheden
Toen ik net aan de slag ging bij WeCruite, ging mijn oud collega Fleur (die ook wel bekend stond als het manusje van alles) afstuderen en moest hierdoor afscheid nemen van WeCruite. Ik ben toen samen met Johan en Marco om de tafel gaan zitten om invulling te geven aan mijn functie.
Hierin had ik dan ook de keuze of ik de functie van manusje van alles over zou nemen of dat ik mij volledig wilde gaan richten op recruitment. Het was een fijne ervaring dat ik hierover in overleg kon en mijn voorkeur heb kunnen aangeven. De eerste paar maanden ben ik mij dan ook gaan focussen op recruitment.
Sinds ik 0,3 FTE werk in verband met mijn studie, is er besloten om voornamelijk de administratieve werkzaamheden op mij te nemen. Dit mede omdat WeCruite en ik zelf het van belang vinden om betrokken te zijn bij de bemiddeling en beschikbaar te kunnen zijn voor zowel de opdrachtgever als de accountancy professional.

Flexibiliteit
Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat een bedrijf hier zo vooruitstrevend in is. Bij WeCruite denken ze in oplossingen in plaats van problemen. Een voorbeeld hiervan is dat doordat ik nog studeer, het soms lastig is om op vaste dagen te kunnen werken, dit is hier echter geen probleem. Ze denken graag met je mee! Zo kan ik mijn uren verspreiden over de dag en wanneer nodig, is remote werken ook mogelijk.

Leren & Ontwikkelen

Dit is een hot topic bij veel bedrijven! De huidige arbeidsmarkt is behoorlijke krap en daarom is het binden en boeien van je personeel erg van belang. Dit doen ze bij WeCruite super goed! Zo hebben alle collega’s een LinkedIn training mogen volgen. Ook hebben wij om de zoveel weken een kennissessie, waarin kennis wordt overgedragen en wij de fijne kneepjes van recruitment vak en de accountancy leren. Daarnaast is input van de collega’s wat betreft mogelijkheden om te innoveren op gebied onder andere sociale media, maar ook interne processen erg welkom en worden wij gestimuleerd om ons verder te ontwikkelen.

Heb ik je interesse gewerkt?
Heb je na het lezen van deze blog nog meer interesse gekregen in WeCruite? Kom bij ons werken of stage lopen als recruitment consultant! In deze functie ga je vooral aan de slag om mensen uit de accountancy aan een (nieuwe) baan te helpen. Je mag het volledige proces begeleiden van het eerste contact, de kennismaking, klantcontact tot aan de felicitatie met een bos bloemen of een lekkere taart.
Een mooie baan om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Nog nieuwsgieriger geworden? Neem gerust contact op met mij of met één van mijn collega’s!

Vorig bericht
Klantverhaal: Van der Meer Accountants heeft ambitie met de audit praktijk!
Volgend bericht
Klantverhaal: Alfa Accountants Zwolle zoekt een klantbeheerder. Wil je werken vanuit een fonkelnieuwe werkplek?

Andere bekeken ook