Werken bij WeCruite? Lynn neemt je mee!

Introductie
Hi, wat leuk dat je de moeite neemt om mijn blog te lezen! Mijn naam is Lynn Bouwmeester en ik ben 21 jaar. Ik woon in het prachtige plaatsje Neede in de Achterhoek. Ik heb de MBO-opleiding Junior Accountmanager niveau 4 afgerond en ik ben inmiddels bezig met een zelfstudie HBO Sales via LOI opleidingen. In november 2021 hoop ik hiervoor mijn diploma in ontvangst te kunnen nemen. Na mijn opleiding Junior Accountmanager ben ik een jaar werkzaam geweest in een callcenter. In dat jaar heb ik ook mijn diploma gehaald voor het lesgeven van paardensporters. Dit is mijn passie en dit doe ik met veel plezier naast mijn werk. Mijn hobby is daarbij ook zelf paardrijden. Ik vind het superleuk om jonge paarden op te leiden naar een hoger niveau en ze te laten groeien in hun kunde. Wedstrijden rijden doe ik ook veel, dat maakt dat ik bijna wekelijks op een concours sta. De leukste discipline om te doen is de eventing. Dat is een combinatie van dressuur, springen en als laatste onderdeel de cross. Crossen geeft je echt een kick en maakt de band tussen jou en je paard beter. Het is een kwestie van volledig op elkaar vertrouwen.

Hoe ben ik bij WeCruite terechtgekomen?
In 2020 was mijn studie klaar. Toen ben ik begonnen mijn baan bij een callcenter. In eerste instantie als tussenjaar. Al snel merkte ik dat ik in een sleur terechtkwam en de keuze om er een studie naast te doen was snel gemaakt. Ik heb gekozen voor de studie HBO Sales, omdat dat mooi aansluit op mijn afgeronde opleiding tot Junior Accountmanager. Ook ben ik in februari 2021 gestart met de instructeursopleiding, omdat ik binnen de paardensport ambities heb om ooit voor mezelf te gaan beginnen. Dit was een pittige opleiding met veel cursusdagen. Hierdoor kon ik mezelf goed uitdagen en had ik minder last van de dagelijkse sleur van het callcenter. Toen ik deze opleiding bijna had afgerond, ben ik mezelf gaan oriënteren op een nieuwe baan. Ik ben via LinkedIn in contact gekomen met Marco, die mij benaderde voor een baan als junior recruiter. Dit bericht kwam precies op het juiste moment en we zijn met elkaar in gesprek gegaan.

Ik heb uiteindelijk drie gesprekken gevoerd met Marco. Het eerste gesprek was telefonisch en de twee daaropvolgende gesprekken waren face to face in een lokaal restaurant en op onze nieuwe locatie in Eibergen. In het laatste gesprek is ook Johan aangesloten. Persoonlijk vond ik dit een prettige procedure, omdat we elkaar op deze manier beter hebben leren kennen. Uiteindelijk heb ik besloten om op het aanbod van WeCruite in te gaan.

In de procedure heb ik de indruk gekregen dat WeCruite een warme, persoonlijke organisatie is met korte lijntjes, duidelijke afspraken en waar vol passie wordt gewerkt om professionals binnen de accountancy te verbinden. Persoonlijk voelde ik me hierbij direct op mijn gemak en kreeg ik er een goed gevoel bij. Daarnaast kreeg ik het gevoel dat ik mij binnen WeCruite goed verder kan ontwikkelen in mijn zakelijke carrière.

Wat verwacht ik van het werken bij WeCruite?
Ik verwacht de komende periode veel te leren over de sector accountancy en wat het betekent om te werken als recruiter. De functie en de sector zijn beiden nieuw voor mij, dus er zal de komende tijd veel op me af komen. De accountancy is een complexe sector waarin veel gebeurt en waar ontzettend veel disciplines samenkomen, van de samenstel- en controlepraktijk tot belastingadvies en van corporate finance tot de salarisadministratie. Daarnaast moet je als recruiter volwaardig gesprekspartner kunnen zijn voor de professionals die je in bemiddeling hebt. Je moet mensenkennis hebben en een goede kennis hebben van je klant om de juiste match te maken tussen kandidaat en opdrachtgever. Nu heb ik een andere opleidingsachtergrond en ik zal mezelf dus in de volle breedte verder gaan ontwikkelen, omdat ik hier nog geen kennis en ervaring in heb opgedaan.

Verder verwacht ik binnen WeCruite professionals verder te kunnen helpen aan een baan die hem of haar gelukkig maakt en waar kandidaten voor de lange termijn met veel plezier kunnen werken. Ik heb in de procedure het gevoel gekregen dat dit hetgeen is wat WeCruite onderscheid van andere werving en selectiebureaus en ik kan niet wachten om hier mijn steentje aan bij te dragen.

Verder ben ik er in de afgelopen weken al achter gekomen dat het recruitment vak een onderschat beroep is en dat er ontzettend veel bij komt kijken om de juiste match te maken. Ik was zelf ook in de veronderstelling dat het makkelijk zou zijn om kandidaat en opdrachtgever aan elkaar te koppelen, maar door de grote hoeveelheid functies, accountantskantoren en het verschil tussen professionals moet je over veel meer kennis beschikken dan ik op voorhand had gedacht.

Om een goede start te maken, de sector te leren kennen en te groeien in mijn werk als recruiter ga ik mij in eerste instantie richten op het bemiddelen van young professionals in de samenstel- en controlepraktijk in de provincies Gelderland, Overijssel en Utrecht. Door te beginnen met de bemiddeling van starters kan ik er goed in groeien. Mijn uiteindelijke doel is om ook senior professionals uit alle disciplines verder te helpen naar een baan waar hij of zij gelukkig van wordt.

Hoe denk ik in het algemeen over dit werk?
In zijn algemeenheid denk ik dat het werken als recruiter goed bij mij zal passen. Ik ben een vlotte, sociale dame die makkelijk contact maakt met mensen op verschillende niveaus. Daarnaast beschik ik over uitstekende communicatieve vaardigheden en ben ik nieuwsgierig naar wat mensen drijft om de dingen te doen die ze doen. Met de basisvaardigheden voor een recruiter zit het dus wel goed.

Daarnaast denk ik dat ik een gewaardeerde functie zal gaan bekleden, omdat je mensen blij kan maken met een nieuwe baan. Het hebben van waardevol werk dat je gelukkig maakt, is ontzettend belangrijk en het lijkt me erg leuk om daar een bijdrage aan te leveren!

Toekomst
In de recruitmentwereld is geen dag hetzelfde en lopen er veel sollicitatieprocedures door elkaar heen. Iedere procedure is anders en geen kandidaat is hetzelfde. Dat maakt dat geen dag hetzelfde is en ik een leuke, afwisselende werkweek zal hebben. Hierdoor denk ik nog een lange tijd bij WeCruite te kunnen blijven werken. Ik hoop me snel te kunnen ontwikkelen tot volwaardig recruitment consultant die het verschil kan maken voor kandidaat en opdrachtgever. In eerste instantie richt ik mij op de bemiddeling van starters, maar in de toekomst zou ik ook graag senior professionals op directieniveau willen kunnen bemiddelen.

Vorig bericht
Carrièredilemma’s | Heeft de interimmer de toekomst?
Volgend bericht
Werken bij WeCruite? Mark neemt je mee!

Andere bekeken ook

Menu